Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες;

Είναι δυνατόν κάθε φορά που τρώτε σοκολάτα το δέρμα σας να γίνεται πιο ελαστικό;

Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες;

Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες συνδέονται με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές ασθένειες, διαβήτη τύπου 2, εξασθένιση μνήμης. Επιπλέον, πιστεύεται ότι μια διατροφή πλούσια σε φλαβανόλες και άλλα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος.

Σε μια υψηλής ποιότητας μελέτη 24 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα ρόφημα κακάο (πλούσιο σε φλαβανόλη) παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στην ελαστικότητα του δέρματος και τις ρυτίδες του προσώπου σε σύγκριση με εκείνους της ομάδας ελέγχου.

Θυμηθείτε, όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε φλαβανόλη. Επομένως, εάν θέλετε να προσθέσετε μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας, επιλέξτε μια ποικιλία με τουλάχιστον 70% κακάο και χαμηλή προσθήκη ζάχαρης.

Ασλανίδη Αναστασία

Nutrition Coach –Κλινική Διατροφολόγος