Γνωρίζετε γιατί το αβοκάντο είναι το πράσινο «διαμάντι» των ματιών σας;

Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που απορροφούν την ακτινοβολία που μπορεί να βλάψει την όρασή σας.

Γνωρίζετε γιατί το αβοκάντο είναι το πράσινο «διαμάντι» των ματιών σας;

Υπήρξαν τα αγαπημένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όχι άδικα. Όχι μόνο είναι νόστιμα αλλά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας.

Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που απορροφούν την ακτινοβολία που μπορεί να βλάψει την όρασή σας. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία και αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους. Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά του αβοκάντο βρίσκονται στη σκούρα πράσινη σάρκα κοντά στη φλούδα.

Το αβοκάντο ενισχύει τη διάθεσή και τη μνήμη σας. Από ένα φλιτζάνι αβοκάντο, λαμβάνετε περίπου 118 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος, που είναι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτό που χρειάζονται καθημερινά οι περισσότεροι ενήλικες. Τα άτομα που δεν παίρνουν αρκετή από αυτή τη βιταμίνη Β ίσως είναι πιο επιρρεπή στην κατάθλιψη και λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν καλά στα αντικαταθλιπτικά.

Αυτά τα πράσινα πετράδια παρέχουν μια καλή δόση βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη σταδιακή μείωση της μνήμης και των δεξιοτήτων σκέψης. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κυτταρικών βλαβών που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου από παράγοντες όπως η ρύπανση και η ακτινοβολία.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach