Τι ώρα να τρώτε βραδινό εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος;

Υπάρχουν δύο λόγοι για να δειπνήσετε νωρίς. Πρώτον, νέα έρευνα υποδηλώνει ότι οι κιρκάδιοι ρυθμοί επιτρέπουν στο σώμα να καίει πιο αποτελεσματικά θερμίδες, να ελέγχει τη γλυκόζη στο αίμα και να βελτιστοποιεί την πέψη νωρίς μέσα στην ημέρα.

Τι ώρα να τρώτε βραδινό εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος;

Αυτό σημαίνει ότι το δείπνο στις 5 το απόγευμα, σε αντίθεση με τις 8 το βράδυ, θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει την απώλεια βάρους ευθυγραμμίζοντας το εσωτερικό ρολόι του σώματος. Δεύτερον, ένα δείπνο νωρίς, αυξάνει τον χρόνο που περνάμε χωρίς φαγητό (νηστεία), γεγονός που αυξάνει την καύση λίπους, βελτιώνει τη ρύθμιση των ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη, την επιθυμία και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αφήστε 12 ώρες μεταξύ του δείπνου και του επόμενου γεύματος για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη που διευκολύνουν την απώλεια βάρους, την καύση λίπους, τον μεταβολισμό και τη διαχείριση της όρεξης. Ένας πρακτικός τρόπος για να το πετύχετε είναι να φέρετε το δείπνο λίγο νωρίτερα ή να παραλείψετε τα σνακ αργά το βράδυ. Τα υγιή άτομα μπορεί να σκεφτούν να νηστέψουν για περισσότερο χρόνο (13 έως 16 ώρες) έτσι ώστε να αποκομίσουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη όσον αφορά τη μείωση του λίπους. Και αν έχουμε κατά νου ότι τα τρόφιμα είναι καύσιμα για το σώμα μας, η έγκαιρη φόρτιση με τις απαιτούμενες ημερήσιες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά από νωρίς το απόγευμα έχει επίσης νόημα από πρακτική και βιολογική άποψη.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος- NutritionCoach