Κοτόσουπα για τις αρθρώσεις;

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η κοτόσουπα είναι ένα τόσο δημοφιλές γεύμα που ταυτίζεται με τη φροντίδα, το κρύο και τη χαλάρωση.

Κοτόσουπα για τις αρθρώσεις;

Με την πλούσια αρωματική μυρωδιά και το κλασικό προφίλ γεύσης να την καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναρρώνουν από ασθένειες και στερούνται όρεξης.

Ο ζωμός κοτόπουλου είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Και τα δύο βοηθούν το σώμα να χτίσει και να επισκευάσει υγιείς μύες, οστά, δέρμα και κύτταρα. Είναι, επίσης, μια πλούσια πηγή μετάλλων όπως ο σίδηρος και το σελήνιο, που βοηθούν στην πρόληψη και τη διαχείριση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί επίσης να περιέχει: Βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α, D, Ε, βιταμίνη Κ και καρνοσίνη. Θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα ενάντια σε κοινές ασθένειες όπως το κρυολόγημα, η γρίπη και η τροφική δηλητηρίαση.

Η καρνοσίνη που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση φλεγμονών. Η χρόνια φλεγμονή σχετίζεται με πρώιμα στάδια ιογενούς λοίμωξης. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι η φλεγμονή αυξάνει την πιθανότητα για ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες ζωμού κοτόπουλου και χιλιάδες σπιτικές συνταγές. Ανεξάρτητα από το πώς τον απολαμβάνετε, ο ζωμός κοτόπουλου είναι μια επιλογή χαμηλών θερμίδων που είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία.