Πώς να μην παχύνετε άλλο στην πανδημία;

Μερικές συμβουλές για να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο COVID.

Πώς να μην παχύνετε άλλο στην πανδημία;

Καθώς ξεκινάμε για ένα ακόμα φθινόπωρο και χειμώνα που μοιάζει πολύ με τον περσινό, μπορεί να νιώθετε ότι το σώμα, οι συνήθειες και η σωματική και ψυχική υγεία σας δεν έχουν επιστρέψει ποτέ πλήρως σε αυτό που ήταν πριν από τον COVID. Και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ορίστε μερικές συμβουλές:

  • Κάντε μικρές προσαρμογές. Μερικοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να ξεκινήσουν νέα σχήματα άσκησης ή να αναθεωρήσουν τις επιλογές στο φαγητό τους. Για τους περισσότερους από εμάς, οι ακραίες αλλαγές θα προσθέσουν μόνο περισσότερο άγχος σε μια ήδη αγχωτική περίοδο. Αντ' αυτού, κάντε λιγότερο επώδυνες αλλαγές στην καθημερινότητα σας που θα κάνουν όμως τη διαφορά.
  • Βρείτε τη δραστηριότητα που σας αρέσει. Η κίνηση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Επιλέξτε προγράμματα εκγύμνασης με χορό που κάνουν την ενδυνάμωση πιο διασκεδαστική. Περπατήστε με τον φίλο σας ή ακούγοντας μουσική.
  • Προγραμματίστε από πριν. Προετοιμάστε μερικά υγιεινά γεύματα για την κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε κάτι θρεπτικό όποτε το θελήσετε.
  • Δώστε στον εαυτό σας λίγη κατανόηση. Παρόλο που έπρεπε να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες ως ένα περίεργο «νέο φυσιολογικό», δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό σε αυτό. Όλοι ζούμε ακόμα μια κρίση, με αγχωτικά νέα που αλλάζουν ραγδαία. Αναγνωρίστε αυτό, δώστε πίστωση στον εαυτό σας για να επιβιώσετε. Και αν βοηθά το να μην ζυγίζεστε καθημερινά, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε!

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach