Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν χάνετε πολύ βάρος;

Κάποιες λιγότερο γνωστές ανταμοιβές που προκύπτουν με την απώλεια βάρους

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν χάνετε πολύ βάρος;
Photo credits: Unsplash

Ναι, σας πιέζουν να αδυνατίσετε και ο πιο συχνός λόγος είναι η υγεία. Η απώλεια βάρους όμως επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής από την πρώτη κιόλας εβδομάδα με τάση αυξητική και θετικά προσκείμενη στην ανανέωση και ευζωία.

Αν ψάχνετε μια έμπνευση για ξεκινήσετε την προσπάθεια, ανεξάρτητα από το νούμερο, που θέλετε να χάσετε, δείτε μερικές από τις λιγότερο γνωστές ανταμοιβές και άλλες αλλαγές που έρχονται όταν φύγουν κάποια κιλά.

Καλύτερος ύπνος: Η απώλεια επιπλέον βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Καλύτερη διάθεση: Η απώλεια βάρους δεν κάνει μόνο το σώμα σας να αισθάνεται καλά. Ενισχύει τη διάθεσή σας και την ψυχική σας υγεία

Καλύτερη γεύση στο φαγητό: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να θαμπώσει την αίσθηση της γεύσης σας. Ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι έχετε χάσει πραγματικά τους γευστικούς κάλυκες. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χάνουν πολύ βάρος, δεν δοκιμάζουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Τα γλυκά και λιπαρά γεύματα μπορεί να μην έχουν τόσο καλή γεύση για εσάς πια. Η αντίληψη της γεύσης «φρεσκάρετε» και έτσι, φυσικά θα αρχίσετε να καταναλώνετε πιο καθαρές και ποιοτικές τροφές ενώ η ικανοποίηση θα επιτυγχάνετε με μικρότερες ποσότητες.

Καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου: Μελέτες συνδέουν την παχυσαρκία με προβλήματα στη μνήμη, στις δεξιότητες σκέψης και τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου.

Η απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην προσωπική σας ζωή, την ψυχική υγεία, τις αισθήσεις σας και πολλά άλλα. Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach