Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ζυγιστείτε;

Δείτε μερικές συμβουλές για μετράτε το βάρος σας στην ζυγαριά καλύτερα.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ζυγιστείτε;

Δεν μπορείτε απλά να ανεβείτε στη ζυγαριά του μπάνιου σας και να περιμένετε κάθε φορά μια καλή μέτρηση. Για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

  • Το δάπεδο

Η επιφάνεια στην οποία βρίσκεται η ζυγαριά σας θα πρέπει να είναι σταθερή και σκληρή. Ο τρόπος που στέκεστε (βάρος και στα δύο πόδια) και τα ρούχα που φοράτε (ή δεν) πρέπει να είναι συνεπή με την πρώτη φορά. Αν όχι, μπορεί να δείτε διαφορετικούς αριθμούς.

  • Η ζυγαριά που χρησιμοποιείτε

Όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να ανέβεις σε μια ζυγαριά στο γραφείο του γιατρού, να γυρίσεις σπίτι, να ανέβεις στη δική σου και να δεις μια μεγάλη διαφορά. Οι ζυγαριές διαφέρουν. Οι ψηφιακές είναι συνήθως πιο ακριβείς. Όποιο τύπο κι αν χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μηδενίσει πριν ανεβείτε.

  • Η κατάλληλη ώρα

Το πρωί είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή για να πάρετε την πιο ακριβή ένδειξη. Ειδικά μετά από έναν καλό ύπνο και πριν από τον πρωινό καφέ θα έχετε την καλύτερη μέτρηση. Όσο περνάει η μέρα μην το επιχειρήσετε! Να περιμένετε η μέτρηση να αυξηθεί μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach