Πώς να φάτε, χωρίς τύψεις, σε ένα μπουφέ;

Το φαγητό με παρέα δεν καταστρέφει τη διατροφή σου.

Πώς να φάτε, χωρίς τύψεις, σε ένα μπουφέ;
Photo credits: Unsplash

Οι οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις) είναι όλο και πιο συχνές, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να χαρούμε την καλή παρέα και το φαγητό. Πιάτα, άλλες φορές ιδιαίτερα άλλες παραδοσιακά ωστόσο πάντα πιάτα καρδιάς όπου μοιράζεστε τη χαρά του άλλου. Ακόμα, λοιπόν και σε αυτή τη συνθήκη μπορείτε να επιλέξετε συνειδητά και υγιεινά, χωρίς ενοχές και χωρίς ματαιώσεις και να αναλώνεστε στο κυνήγι των θερμίδων.

Στο επόμενο κάλεσμα σε επίσημη εκδήλωση δοκιμάστε τα παρακάτω:

Μην εξοικονομείτε θερμίδες. Συχνά ακούω το «δεν έφαγα τίποτα όλη μέρα για να φάω το βράδυ στο τραπέζι». Λάθος! Τηρήστε τα γεύματα σας κανονικά την υπόλοιπη ημέρα με έμφαση στα λαχανικά και στα φρούτα και μην προσπαθείτε να κρατήσετε χώρο για το βραδινό. Με αυτό τον τρόπο δεν θα φθάσετε πεινασμένοι στο δείπνο και θα αποφύγετε να καταναλώσετε βουλιμικά ό,τι βρεθεί μπροστά σας.

Γεμίστε ένα και μόνο πιάτο, μια και μόνη φόρα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα από ό,τι θέλετε να δοκιμάσετε και αρκεστείτε σε αυτό. Το μέγεθος της μερίδας και ο ενσυνείδητος τρόπος φαγητού είναι σημαντικά για να αποφύγετε τη δυσφορία και τη δυσπεψία.

Χαρείτε τις συζητήσεις. Θυμηθείτε ότι οι συγκεντρώσεις γίνονται για τους ανθρώπους και όχι για το φαγητό. Καθήστε μακριά από το μπουφέ και ξεκινήστε μια συζήτηση με τους γύρω σας. Πείτε μια ιστορία και χαρείτε την παρέα.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach