Διατροφή και έξοδος για φαγητό

Μερικές συμβουλές για να απολαύσουμε τα καλοκαιρινά τραπέζια χωρίς να θυσιάσουμε τον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει.

Διατροφή και έξοδος για φαγητό
Photo credits: Unsplash

Ο καλός καιρός, τα τραπέζια σε ατμοσφαιρικούς κήπους και παραλίες, μας προσκαλούν σε βραδιές χαλάρωσης όπου το φαγητό αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας. Το κάλεσμα για φαγητό γίνεται όλο και πιο συχνό. Για ορισμένους αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για το βάρος, για την εμφάνιση και να δημιουργεί περισσότερο δυσάρεστα συναισθήματα.

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι!

Το καλό φαγητό, η καλή παρέα, η εξερεύνηση νεών γεύσεων και πολιτισμών είναι μέρος αυτού που ονομάζουμε ευζωία.

Το να μάθουμε να διατηρούμε τις συνήθειες διατροφής ή καλύτερα το μέτρο, ακόμα και στο εστιατόριο είναι το κλειδί για να υποστηρίξουμε τον συνολικό τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει.

Τι μπορείτε να εφαρμόσετε σε έξοδο για φαγητό;

Ας δούμε μερικές συμβουλές:

Σχεδιάστε την έξοδο σας. Εάν το εστιατόριο διαθέτει online κατάλογο επιλέξτε τι θα θέλατε να δοκιμάσετε. Έχετε στο νου σας τις βασικές αρχές ισορροπημένης διατροφής.

Μέγεθος μερίδων. Καταναλώστε την ποσότητα που σας ευχαριστεί και σταματήστε πριν το στομάχι αρχίσει να διαμαρτύρεται. Πάρτε την υπόλοιπη μερίδα στο σπίτι.

Το επιδόρπιο επιτρέπεται, φυσικά! Η καλή διατροφή δεν σημαίνει στέρηση ευχάριστων εδεσμάτων όπως τα γλυκά. Περιορίστε την ποσότητα, επιλέξτε επιδόρπια μικρού μεγέθους ή ακόμα καλύτερα μοιραστείτε τα με τους υπόλοιπους ως ένα παιχνίδι γεύσεων και υφών.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach