Είναι η μπύρα χωρίς αλκοόλ καλύτερη επιλογή από την κανονική;

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα άτομα που προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ (εγκυμοσύνη, αλκοολισμός, διαχείριση βάρους).

Είναι η μπύρα χωρίς αλκοόλ καλύτερη επιλογή από την κανονική;
Photo Credits: Unsplash

Καλοκαίρι χωρίς μια παγωμένη μπύρα να ιδρώνει στο καλοκαιρινό τραπέζι δεν υπάρχει. Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά δημοφιλής η μπύρα χωρίς αλκοόλ, αφού συνδυάζει τη δροσιά του ποτού χωρίς να ζαλίζει! Η μπύρα με 0% αλκοόλ φτιάχνεται από την απομάκρυνση του αλκοόλ από την κανονική μπύρα, που όμως διατηρεί ακόμα μια μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Αναλυτικά: η κανονική μπύρα αποδίδει 153 θερμίδες, περιέχει 14γρ αλκοόλ και 13γρ υδατανθράκων ενώ η μπύρα 0% αποδίδει 133 θερμίδες, 1γρ αλκοόλ και 29γρ υδατανθράκων στα 350ml ποτού.

Μπορεί να έχει μόνο 1γρ αλκοόλ αλλά έχει τους διπλάσιους υδατάνθρακες από ό,τι η κανονική μπύρα, κυρίως με τη μορφή σακχάρων, οι οποίοι βελτιώνουν τη γεύση αφού λείπει το αλκοόλ. Επιπλέον, και οι δυο τύποι έχουν μικρές ποσότητες από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach