Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε τα φρούτα;

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα ισχυρισμό, ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται το απόγευμα και η κατανάλωση τροφής υψηλής σε σάκχαρα, όπως τα φρούτα, αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, «ξυπνά» το πεπτικό σύστημα και επηρεάζει την αύξηση του βάρους.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε τα φρούτα;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε τροφή που περιέχει υδατάνθρακες αυξάνει, προσωρινά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι να απορροφηθεί η γλυκόζη ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κατανάλωση φρούτων το απόγευμα ή το βράδυ επηρεάζει το σωματικό βάρος.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αποθήκευση λίπους αλλά όχι τα φρούτα.Το σώμα δεν μεταπηδά από την καύση θερμίδων στην αποθήκευση λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός το βράδυ αλλά και πάλι «καίει» αρκετές θερμίδες για να λειτουργήσει ο οργανισμός.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι λιγότερο πιθανό να αυξήσουν το βάρος τους. Ας μην παραλείψουμε ότι αν αποφύγετε την κατανάλωση φρούτων το απόγευμα ή το βράδυ, εξαιρείται από το διαιτολόγιο μια θαυμάσια επιλογή ελαφρού γεύματος, που μόνο καλό κάνει.

Καταλήγοντας, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, καμιά απόδειξη ότι τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται μόνο το πρωί. Τα φρούτα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος – NutritionCoach