Τι να προσέξω το Πάσχα για να μην παχύνω;

Μερικές πρακτικές συμβουλές για να αποφύγουμε την αύξηση του σωματικού βάρους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Τι να προσέξω το Πάσχα για να μην παχύνω;
Photo Credits: Rodion Kutsaev από Unsplash

Ξεκινήστε με ένα πολύ καλό πρωινό. Μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξτε τι θα σερβιριστεί στο τραπέζι το μεσημέρι, αλλά μπορείτε να ελέγξτε τι να φάτε όταν ξυπνήσετε. Ετοιμάστε ένα smoothie με φρούτα για να ενισχύστε τον οργανισμό με φυτικές ίνες και βιταμίνες ή προσθέστε γάλα ή γιαούρτι για να αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Πιείτε άφθονο νερό. Η κατανάλωση νερού ειδικά, πριν ξεκινήσετε το γεύμα θα δημιουργήσει κορεσμό συντομότερα. Προσθέστε φλούδες αγγουριού και λεμονιού για ένα αναζωογονητικό τόνο.

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά. Πριν «βουτήξτε» στα εδέσματα του τραπεζιού οι φυτικές ίνες θα σας φουσκώσουν και θα σας κάνουν να φάτε λιγότερο, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν την καλή πέψη του φαγητού.

Θυμηθείτε τις ιδανικές μερίδες. Σερβίρετε τη μισή από την ποσότητα που θα θέλατε και γεμίστε το υπόλοιπο πιάτο με λαχανικά. Αν προτιμάτε αυστηρότερες μετρήσεις τότε μην ξεχνάτε τα φλιτζάνια και τα κουτάλια ως μετρητές, μια παλάμη αντιστοιχεί σε μια μερίδα και μια κλειστή χούφτα είναι μια μερίδα ρυζιού ή πουρέ ή ζυμαρικών.

Απολαύστε το ψωμί και τα γλυκά τελευταία. Μετά από το κυρίως γεύμα και αφού έχετε χορτάσει με τα λαχανικά και τις σαλάτες μπορείτε να απολαύσετε το ψωμί ή το γλυκό για να κλείσετε το γεύμα σας ευχάριστα.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διαιτολόγος-NutritionCoach