ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Ποταμός, ένας «χρυσοκόκκινος» παράδεισος

Η απομονωμένη παραλία της Γαύδου που θυμίζει... παράδεισο

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Ποταμός, ένας «χρυσοκόκκινος» παράδεισος

Η Γαύδος είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφθείς: για την ησυχία και την χαλάρωση που σου προσφέρει, για τον πανέμορφο νυχτερινό ουρανό και φυσικά για τις μαγεύτικες παραλίες. Είναι απίστευτο πώς ένα τόσο μικρό νησάκι κρύβει τόση ομορφιά. Παρά την ταλαιπωρία που επιφυλάσσει το ταξίδι στους επισκέπτες, το νησί της Καλυψώς είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη.

Και από παραλίες; Γεμάτη! Από το πιο κεντρικό Σαρακίνικο, στην πιο άγρια ομορφιά του Αϊ Γιάννη και από την Τρυπητή, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης με την ξακουστή καρέκλα του Ηλίου, στον απομονωμένο παράδεισο του Ποταμού

Η παραλία του Ποταμού βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού. Δεν υπάρχει δρόμος για αυτοκίνητο που να οδηγεί σε αυτή και αυτό έχει συμβάλει στο να διατηρήσει τη... μαγεία της. Αν θέλεις να την επισκεφθείς και να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της υπάρχουν δύο τρόποι: Είτε με 1,5 - 2 ώρες πεζοπορίας από την Άμπελο, που θα σε οδηγήσει στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού με μαγευτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς από άργιλο, είτε με ιδιωτική βάρκα ή καΐκι από το λιμάνι του νησιού.

Δεν θα χάσεις με όποιον και από τους δύο τρόπους και να επιλέξεις. Η εντυπωσιακή στο μάτι χρυσοκόκκινη άμμος και τα πεντακάθαρα, γαλάζια νερά συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο που θα σου μείνει αξέχαστο. Η ησυχία και η ηρεμία που προσφέρει αφειδώς η τοποθεσία θα σε κάνουν να νομίζεις πως είσαι σε άλλο κόσμο. Το άγριο τοπίο και η απομόνωση έχουν μια ιδιαίτερη επιρροή στην ανθρώπινη ψυχή που δεν είναι πάντα εύκολο να συλλάβουμε.

Αυτό φυσικά ισχύει για ολόκληρο το νησί, το νησί της Καλυψώς που πάντα θέλει να σε κρατήσει. Ειδικά η συγκεκριμένη, όμως, έχει... κάτι αξέχαστα μαγικό που θα το κουβαλάς όπου και αν βρεθείς στη συνέχεια. Πράγματι, αυτό το νησί και αυτήν την παραλία δεν την αφήνεις και δεν σε αφήνουν ποτέ...