ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Οι Εγκρεμνοί θυμίζουν παράδεισο

Οι εξωτικοί Εγκρεμνοί που θυμίζουν... Καραϊβική, το μαγευτικό Κάθισμα με τη λευκή αμμουδιά, η Βασιλική των surfers, αλλά και η ομορφιά του Μύλου. Ο Κυκλαδίτης που... ερωτεύτηκε το Ιόνιο. 

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Οι Εγκρεμνοί θυμίζουν παράδεισο

Είναι πάρα πολλές οι αγαπημένες παραλίες, αλλά αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μία, αυτή θα ήταν οι διάσημοι και εντυπωσιακοί Εγκρεμνοί στο νησί της Λευκάδας, με έκταση μήκους 2 χλμ. Δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, θα χρειαστεί να περπατήσεις και να κατέβεις πολλά σκαλιά, αλλά η διαδρομή και μόνο, βλέποντας το μαγευτικό τοπίο, σε ανταμείβει. Απόκρημνα βράχια που κόβουν την ανάσα, ένα πανέμορφο μονοπάτι που οδηγεί στον... παράδεισο.

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ

Τα χρώματα που αποκτούν τα νερά, με τις διάφορες αποχρώσεις του μπλε, σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεται κάπου στη... Καραϊβική. Μία ομορφιά σπάνια, γοητευτική και εξωτική. Υπάρχουν αρκετές ξαπλώστρες, αλλά δεν καλύπτουν όλη την παραλία, αφήνοντας το μάτι να απολαμβάνει την θέα. Ένα φιλικό μπιτς-μπαρ θα σε συντροφεύει με μουσική, καφέδες και ποτά για όση ώρα θελήσεις να κάτσεις.

ΚΑΘΙΣΜΑ

Γενικότερα, πάντως, το νησί της Λευκάδας έχει από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές επιλογές: Το υπέροχο Κάθισμα με την λευκή αμμουδιά (αρκεί μην πας 15Αύγουστο γιατί γίνεται πανικός και βλέπεις ουρές από αμάξια), αλλά και ο ξεχωριστός και ήσυχος Μύλος (δίπλα στον Άγιο Νικήτα) στον οποίο μπορείς να πας μόνο με βάρκα. Τα Πευκούλια, με τη μεγάλη αμμώδη παραλία, τα πεντακάθαρα νερά και το πευκοδάσος που φθάνει μέχρι την άμμο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Βασιλική, η αγαπημένη των wind surfers, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing, αλλά και το φημισμένο και τουριστικό Πόρτο Κατσίκι, στο οποίο αξίζει να πας αν δεν έχει πολύ κόσμο. Συμπαθητική η παραλία στο Νυδρί (στο πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού), ενώ υπάρχει και το Αγιοφύλλι, μία από τις ομορφότερες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

Αν και λάτρης των Κυκλάδων και των νησιών του Αιγαίου, έχοντας και καταγωγή από εκεί, την πρώτη φορά που επέλεξα να πάω στο Ιόνιο, το... λάτρεψα. Ο συνδυασμός των χρωμάτων των νερών με το πλούσιο πράσινο που έχει στη γύρω φύση, είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσα πολλά όμορφα, διαφορετικά και ιδιαίτερα νησιά στη χώρα μας.