ΟI ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Το μαγευτικό Κεδρόδασος

Έχοντας επισκεφθεί πολλά ελληνικά νησιά όταν μου ζητήθηκε να γράψω για την αγαπημένη μου παραλία, έπεσα σε μεγάλο δίλημμα.

ΟI ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Το μαγευτικό Κεδρόδασος

Να γράψω για το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο; Τη Βασιλική στη Λευκάδα; Τη Μήλο που είναι μια κατηγορία μόνη της; Την παραλία γυμνιστών που κάθε χρόνο φιλοξενείς χιλιάδες τουρίστες στην Αντίπαρο; Ή μήπως για την πανέμορφη Σφίγγα που υποδέχεται περήφανη τους επισκέπτες που μόλις έχουν αποτινάξει από πάνω τους τη λάσπη από τα Λουτρά Κυλλήνης;

Μετά από όλες αυτές τις σκέψεις επιστρέφω πάντα στις ρίζες μου. Εκεί που μεγάλωσα τα καλοκαίρια. Οπότε θα επιλέξω την αγαπημένη μου παραλία στην Κρήτη και αυτή δεν είναι άλλη από το Κεδρόδασος.

Ο επισκέπτης που θα το αναζητήσει δεν θα το βρει εύκολα και σίγουρα δεν θα απολαύσει τις ανέσεις που χαρακτηρίζουν πλέον τις παραλίες στη χώρα μας. Αν είσαι λάτρης του beach bar, της ξαπλώστρας και της πισίνας που στήνεται δίπλα στην παραλία, απλά το ξεχνάς. Αν όμως γουστάρεις να ατενίζεις απέραντο γαλάζιο (και λίγο από πράσινο), πέτυχες διάνα. Βρίσκεται ένα χιλιόμετρο πριν το Ελαφονήσι στο Νομό Χανίων και για να το προσεγγίσεις πρέπει να ψάξεις αρκετά και σίγουρα να ρωτήσεις κάποιο ντόπιο που έχει φάει την περιοχή με το κουτάλι.

Πρόσβαση με όχημα δεν υπάρχει. Αφήνεις μηχανή ή Ι.Χ. πάνω στο βουνό και ξεκινάς την κατάβαση. Θα κουραστείς λίγο, θα τσακίσεις τα πόδια σου άλλο τόσο, όμως πίστεψέ με, όταν φτάσεις κάτω στην παραλία και το μάτι σου χαθεί στην εκπληκτική ομορφιά που απλώνει ο συνδυασμός των Κέδρων με τα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού Πελάγους θα αποζημιωθείς. Προσφέρεται για όσους αγαπούν το camping, όμως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα πάντα, από τρόφιμα μέχρι και νερό αφού στην παραλία δεν θα βρείτε τίποτα άλλο πέραν της φυσικής ομορφιάς.

Προσωπικά έχω μείνει εκεί πέρα και τρεις εβδομάδες. Ήταν οι πιο «σκληρές» από άποψη αποτοξίνωσης από τον πολιτισμό και οι πιο όμορφες στιγμές μου με τη φύση. Κεδρόδασος λοιπόν και… ξερό ψωμί. Ακόμα κι αυτό θα σας φανεί πολύτιμο εκεί πέρα!