Συναγερμός στη Ρόδο: Έφτασε πτήση από τη Σουηδία παρά την απαγόρευση - Τι απαντά ο Χ. Θεοχάρης (vid)

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Ρόδο, όπου κατέφτασε πτήση από τη Σουηδία παρότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι στη λίστα με τα κράτη που έχουν πάρει το «πράσινο φως».

Συναγερμός στη Ρόδο: Έφτασε πτήση από τη Σουηδία παρά την απαγόρευση - Τι απαντά ο Χ. Θεοχάρης (vid)

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για πτήση με ειδική άδεια, καθώς μεταφέρει δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού προκειμένου να δουν διά ζώσης τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Ωστόσο όπως φαίνεται οι επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροπλάνο ήταν τουρίστες και όχι δημοσιογράφοι, όπως δήλωσαν στην κάμερα του MEGA που βρέθηκε στο αεροδρόμιο και ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές.

Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, οι πτήσεις από τη Σουηδία επιτρέπονται κανονικά, με αρκετούς από αυτούς να έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους καιρό πριν, ενώ, όπως δήλωσαν, δεν έχουν ενημερωθεί και για την 24ωρη καραντίνα που πρέπει να τηρήσουν στο ξενοδοχείο τους.

Χάρης Θεοχάρης: Η πτήση είχε ειδική άδεια

Για το θέμα μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημείωσε πως η πτήση όντως είχε ειδική άδεια, ενώ οι επιβάτες πέρασαν κανονικά από όλους τους ελέγχους.

«Πράγματι είναι πτήση που έχει μια ειδική άδεια. Τεστάρονται όλοι για να μην υπάρχει κάποιο ζήτημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια. Κάποιο μεγάλο μέρος της πτήσης είναι δημοσιογράφοι που έρχονται για να δουν ακριβώς πώς λειτουργούν τα πρωτόκολλά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι δίνονται αρκετές ειδικές άδειες σε πτήσεις προκειμένου να δουν δημοσιογράφοι και παράγοντες του τουρισμού τρίτων χωρών πως η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα για να προσελκύσει ξένους τουρίστες.

«Το κάνουμε αυτό ώστε να καθησυχάσουμε τον κόσμο που θέλει να έρθει στη χώρα μας. Δίνονται ειδικές άδειες για να προωθήσουμε τη χώρα μας και να ανοίξουμε τον τουρισμό», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν απαγορεύεται σε Σουηδούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας.

«Αυτό που απαγορεύεται προσωρινά είναι οι απευθείας πτήσεις. Ένας Σουηδός ο οποίος έρχεται μέσω μιας άλλης χώρας επιτρέπεται να έρθει στη χώρα μας και να κάνει τις διακοπές του», δήλωσε.

Ο υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε μάλιστα πως για τη συγκεκριμένη πτήση από τη Σουηδία το ελληνικό κράτος ήταν σε συνεννόηση με τη σουηδική πρεσβεία. «Η πτήση είχε άδεια, άρα είναι νόμιμη. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», κατέληξε.

Πηγή: capital

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας