«Ξηλώθηκε» δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στο κέντρο της Αθήνας

Ηρωίνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη διακινούσε συστηματικά, τουλάχιστον από τα μέσα του 2019, στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

«Ξηλώθηκε» δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στο κέντρο της Αθήνας

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τη συνδρομή Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν, από τις απογευματινές ώρες της 26ης Ιουνίου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής στις εν λόγω περιοχές, 17 αλλοδαποί μέλη της.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι 14 αλλοδαποί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ήδη σε φυλακή.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν αρχικά δύο αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε φυλακή, οι οποίοι μετά την προφυλάκισή τους ανέθεσαν τη διεύθυνση της οργάνωσης σε δύο άλλους αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο των επιμέρους επιχειρήσεων, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε κι αναζητείται.

Στην πράξη, τα αρχηγικά μέλη στρατολογούσαν μικροδιακινητές, στους οποίους σε καθημερινή βάση «χρέωναν» μικροποσότητες ναρκωτικών, που είχαν αποκρύψει σε διάφορα σημεία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Οι διακινητές όφειλαν στο τέλος της ημέρας να τους παραδώσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό της δράσης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης είναι το γεγονός ότι βιαιοπραγούσαν σε βάρος των μικροδιακινητών, σε περιπτώσεις που οι τελευταίοι τους παρέδιδαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες που τους είχαν «χρεωθεί».

Έως ότου ολοκληρωθεί η εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν 18 επί μέρους επιχειρήσεις σε εστίες διακίνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν μέλη της συμμορίας και κατασχέθηκαν ποσότητες που προορίζονταν για άμεση διακίνηση.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 137 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 498 ευρώ, τέσσερα μαχαίρια, πριόνι, δύο ξύλινα κλομπ, κινητά τηλέφωνα και πλήθος κενών συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr