USA - Για γέλια και για κλάματα!

Την 1η Ιουνίου του 2020, το ΦΩΣ είχε δημοσιεύσει μία έρευνα για την εξέλιξη της πανδημίας και τις μεταλλάξεις του ιού.

USA - Για γέλια και για κλάματα!

Μελέτη από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos (Los Alamos National Laboratory), αποδεικνύει πως διαχέεται ταχύτατα μία επικίνδυνη μετάλλαξή του, που με βάση τα πρώτα δεδομένα εμφανίζεται δραστικά περισσότερο μεταδοτική και θανατηφόρα. Η 33 σελίδων αναφορά αναρτήθηκε στο BioRxiv, ιστότοπο ειδικού ενδιαφέροντος, στον οποίο κοινοποιούνται ανακοινώσεις ερευνητών από ολόκληρη την υδρόγειο, με σκοπό τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένα μήνα αργότερα, αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο πως η μετάλλαξη αυτή, με κωδικό D614G, ευθύνεται για την νέα έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για την κατάσταση της χώρας και κυρίως για το θέμα της επανόδου της σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα στην οικονομική της εξέλιξη μετά την πανδημία.

Τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε 20 τουλάχιστον πολιτείες, ωστόσο από το 40% των Αμερικανών, υιοθετώντας μάλλον τις απόψεις του προέδρου τους, θεωρεί ακόμα πως η υπόθεση της πανδημίας εγγίζει τα όρια της υπερβολής και σε μεγάλο βαθμό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ποσοστό εμφανίζεται αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη μέτρηση των μέσων του Απριλίου και κατά μία έννοια εξηγεί την αυξανόμενη αδιαφορία των Αμερικανών έναντι των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Οι πολίτες των ΗΠΑ παραμένουν εγκλωβισμένοι στην σχετική παραπληροφόρηση, με συνέπεια να υφίστανται τα δεινά ενός νέου κύκλου με κυρίαρχη την μετάλλαξη.