Μπήκαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της περιοχής Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Ο Γιώργος Πατούλης υπέγραψε τη σύμβαση για την έναρξη των έργων ανάπλασης της περιοχής Αγίου Διονυσίου στον δήμο Πειραιά.

Μπήκαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της περιοχής Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον δήμο Πειραιά ξεκινά άμεσα, μετά τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε πριν από μερικές μέρες ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την ανάδοχο εταιρεία.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 15.000.000 ευρώ, προθεσμία εκτέλεσης 16 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Ο σχεδιασμός του έργου αναμένεται να συμβάλει στη διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, ενώ η υλοποίησή του θα ανανεώσει και αναμορφώσει τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν τον δημόσιο χώρο.

Παράλληλα εκσυγχρονίζονται οι χρήσεις γης με την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων, τον έλεγχο κινήσεων και την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος φιλικού στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων.

Επιπροσθέτως, με το συγκεκριμένο έργο, επιδιώκεται η βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης και η αντιμετώπιση κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών που καταγράφονται σήμερα.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης συμπεριλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:

■ Οργάνωση ελεύθερων χώρων και χώρων στάσης πεζών και οχημάτων.

■ Διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ανανέωση οικοδομικών υλικών.

■ Δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

■ Ενίσχυση - ανανέωση εξοπλιστικών στοιχείων φωτισμού.

■ Ανανέωση – εμπλουτισμός του αστικού εξοπλισμού.

■ Αύξηση επιφάνειας των φυτεύσεων.

■ Αναμόρφωση του συστήματος σήμανσης και αναγνώρισης της περιοχής.

■ Ανακατασκευή - μετακίνηση - προσθήκη φρεατίων υδροσυλλογής.

■ Ανακατασκευή οδοστρώματος.

■ Δημιουργία συγκροτημένων διελεύσεων εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ράμπες εξυπηρέτησης αμαξιδίων ΑμεΑ, πλάκες όδευσης τυφλών κλπ.), καθώς και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων αστικών απορριμμάτων.

■ Ολοκληρωμένη πρόταση οδοφωτισμού της περιοχής των νέων έργων από ηλεκτρομηχανολογικής και φωτομετρικής πλευράς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Ξεκινάμε ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά μία από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά μας. Προτεραιότητά μας είναι η άμεση εκτέλεση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υπεραξίας όλης της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ της Αττικής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».