Το Εφετείο επέβαλε ισόβια στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε την ποινή των ισοβίων στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της φίλης του, Φαίης Μπλάχα. 

Το Εφετείο επέβαλε ισόβια στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Επί το αυστηρότερο ανέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την πολυετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον Βαγγέλη Στεφανάκη για την δολοφονία της φίλης του, επιβάλλοντας του την ποινή των ισοβίων.

Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, αν ορθώς δόθηκε στον 32χρονο κατηγορούμενο που είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου την φίλη του Φαίη Μπλάχα, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το οποίο είχε οδηγήσει από τα ισόβια στην 20ετή κάθειρξη.

Η ομόφωνη κρίση των δικαστών σήμερα, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, ήταν ότι στον καταδικασθέντα δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, γεγονός που επανέφερε τον 32χρονο στην πρωτόδικη ετυμηγορία των ισοβίων.

Εισαγγελέας και δικαστές θεώρησαν κατά την σημερινή διαδικασία, που αφορούσε μόνο το ζήτημα του ελαφρυντικού που του δόθηκε κατά την δευτεροβάθμια δίκη, ότι ο 32χρονος δεν έπραξε τίποτα που να δηλώνει μεταμέλεια, αφού όχι μόνο δεν πήγε αμέσως στο νοσοκομείο την αιμόφυρτη από τα χτυπήματά του φίλη του, αλλά κρυβόταν ένα μήνα μετά το συμβάν.

Η υπόθεση ήρθε για τρίτη φορά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού από το ΜΟΕ.

Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ο 32χρονος δεν θα μπορεί να αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο, βάσει της απόφασης για 20ετή κάθειρξη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή.

Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο συνήγορος του 32χρονου Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατηγόρησε την Εισαγγελέα, όταν εκείνη ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, πως «δεν είναι διαβασμένη». Στον διάλογο που ακολούθησε, ο συνήγορος ανέφερε πως αυτός δεν φοβήθηκε «την Τουλουπάκη και τον Ρασπούτιν την εποχή της παντοδυναμίας τους» και ότι δεν θα σταματήσει τώρα που το θέμα είναι η επιπλέον παραμονή στην φυλακή ενός ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ