Πειραιάς: Πέντε υπουργοί σε τρεις μέρες για Μώραλη

Σοβαρές προσδοκίες από τις συναντήσεις του δημάρχου Γιάννη Μώραλη με υπουργούς της κυβέρνησης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τα έργα, αλλά και για τις αλλαγές που έρχονται στον Πειραιά.

Πειραιάς: Πέντε υπουργοί σε τρεις μέρες για Μώραλη

Με τις συναντήσεις με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, τη Δευτέρα συνεχίζεται η σειρά συναντήσεων του δήμαρχου Πειραιά με υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Γιάννη Μώραλη κατά σειρά με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι «πυκνές» συναντήσεις του δήμαρχου Πειραιά με πέντε υπουργούς της κυβέρνησης σε μόλις τρεις μέρες (Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα) δείχνει -αν μη τι άλλο- ότι υπάρχει μια ώριμη ατζέντα από την πλευρά του δήμου Πειραιά αναφορικά με μια σειρά εκκρεμών θεμάτων της πόλης, που απαιτούν αποφασιστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για να προωθηθεί η επίλυσή τους.

Η συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, αφορούσε προφανώς το χρονίζον, με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης, θέμα της αξιοποίησης του γιαπιού της Ραλλείου για την εγκατάσταση εκεί των δικαστηρίων Πειραιά.

Με την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων του δήμου Πειραιά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων της πόλης, καθώς και η ένταξη του δήμου στον προγραμματισμό για νέα σχολικά κτίρια.

Με την υπουργό Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, πέραν άλλων θεμάτων (όπως π.χ. η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου), αναμένεται να συζητηθεί και η σκανδαλώδης κωλυσιεργία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιά, η οποία έχει δεσμεύσει το «μπαλκόνι» της Πειραϊκής, από το γήπεδο του Πορφύρα μέχρι την πλαζ της Φρεαττύδας, εδώ και τρεις δεκαετίες! Στερώντας έτσι από τους πολίτες του Πειραιά τη δυνατότητα να κάνουν περίπατο σε ένα μοναδικά ειδυλλιακό τοπίο.

Και φυσικά με τον υπουργό Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί το ώριμο αίτημα της πόλης για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον σταθμό του Νέου Φαλήρου.

Σημαντικότατη όμως θεωρείται και η συνάντηση που είχε ο Γ. Μώραλης με τον Γ. Γεραπετρίτη. Όχι μόνο διότι ο υπουργός Επικρατείας ως Πειραιώτης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την πόλη, αλλά και γιατί εκ της θέσεώς του κατέχει κομβικό ρόλο στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θεωρείται ότι μπορεί να επιβάλει το τρέξιμο των πολλών μεγάλων πειραϊκών εκκρεμοτήτων.

Πηγή: portnet