Diamond S Shipping Inc: Σημαντική συμφωνία για Μαρινάκη στο χώρο των τάνκερ

H ναυτιλιακή Diamond S Shipping Inc., στην οποία μέτοχος είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε μεγάλη συμφωνία στον χώρο των τάνκερ.

Diamond S Shipping Inc: Σημαντική συμφωνία για Μαρινάκη στο χώρο των τάνκερ

H ναυτιλιακή Diamond S Shipping Inc., στην οποία μέτοχος είναι και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Norden, δημιουργώντας την κοινοπραξία DiaNor. Στόχος είναι η εμπορική ενοποίηση δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών που διαθέτουν στόλους με τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

Αρχικά η Diamond S θα συμμετέχει στο νέο εγχείρημα με 28 τάνκερ τύπου MR2, τα οποία θα διατίθενται στην αγορά και θα λειτουργούν μέσω του Norient Product Pool (NPP), που ανήκει στη Norden. Επίσης, η ναυτιλιακή σκοπεύει να συνεισφέρει με το υφιστάμενο, έμπειρο εμπορικό τμήμα που διαθέτει in-house για τον συγκεκριμένο κλάδο, στο παγκόσμιο δίκτυο του NPP.

Μαζί με τα πλοία της DiaNor, το Norient Product Pool θα διαχειρίζεται περίπου 150 δεξαμενόπλοια και θα εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές MR τάνκερ παγκοσμίως.

Ο Craig Stevenson Jr., CEO και πρόεδρος της Diamond S, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε τις κινήσεις ενοποίησης στη βιομηχανία δεξαμενόπλοιων. Η κοινοπραξία DiaNor είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Diamond S. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει σημαντική αξία τόσο για τους μετόχους μας όσο και για τους πελάτες μας. Έχουμε συνεργαστεί με τους Norden και NPP στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν έναν υπερσύγχρονο, παγκόσμιο εμπορικό οργανισμό. Η προσθήκη των σημαντικών δυνατοτήτων μας στο εκτεταμένο δίκτυό τους θα δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο ηγέτη στον χώρο των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων».

Από την πλευρά του ο CEO της Norden, Jan Rindbo, τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε σε αυτήν τη συνεργασία με την Diamond S, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά μας να παρέχουμε αποτελεσματικές παγκόσμιες λύσεις μεταφοράς στους πελάτες μας που διαθέτουν δεξαμενόπλοια MR. H Diamond S υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης της Norden στο παρελθόν και ανυπομονούμε για όσα μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί στο μέλλον».

Η DiaNor επιτρέπει στις Diamond S και Norden να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους υφιστάμενους πελάτες τους μέσω της πλατφόρμας NPP ακόμα καλύτερα, δημιουργώντας έναν ομοιογενή στόλο, εξασφαλίζοντας ευελιξία και ποιοτική εξυπηρέτηση για όλα τα μέρη. Ο συνδυασμένος στόλος θα συμβάλει στη δημιουργία κλίμακας, επιταχύνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών λύσεων που υπάρχουν ήδη σε αμφότερες τις εταιρείες, καθώς και τη βελτιστοποίηση των προμηθειών καυσίμων και των συμβάσεων προμηθευτών σε όλο τον κόσμο.

Η διαχείριση του συνολικού στόλου των περίπου 90 πλοίων MR2 θα πραγματοποιείται από τα υφιστάμενα γραφεία που διαθέτει η Norden σε ΗΠΑ, Σιγκαπούρη και Δανία.

Πηγή: mononews.gr