Καλλιθέα: Βίντεο με την 35χρονη με περούκα και καπαρντίνα την ημέρα της επίθεσης

Βίντεο ντοκουμέντο στην δημοσιότητα που δείχνει τις κινήσεις της 35χρονης την ημέρα που έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα

Καλλιθέα: Βίντεο με την 35χρονη με περούκα και καπαρντίνα την ημέρα της επίθεσης

Το βίντεο αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και δείχνει την 35χρονη δράστιδα από κάμερα ασφαλείας να εμφανίζεται, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, και να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση, στην Καλλιθέα.

Επίθεση με βιτριόλι: Δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη

Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας είχε καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου (μία ημέρα πριν). Η γυναίκα πιθανότατα προσπάθησε να κάνει την επίθεση εκείνη την ημέρα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Επίθεση με βιτριόλι: Ένταλμα σύλληψης για την 35χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: To βίντεο με την 35χρονη δράστιδα
Δείτε το βίντεο από την Καλλιθέα:


Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι
Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Αρχικά, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της.

Όπως έχει γίνει άλλωστε γνωστό από τις πρώτες ώρες, στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται πως η κατηγορούμενη φορούσε περούκα την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε πως η κατηγορούμενη είχε κλειστό το κινητό της τόσο κατά τους χρόνους που πραγματοποιούσε πρόβες για το χτύπημα όσο και την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση, γεγονός που κρίθηκε ως ύποπτο από τις Αρχές.

Η επίμαχη τηλεκάρτα όπως και η περούκα βρέθηκαν στην τσάντα της κατηγορουμένης, ενώ η καμπαρντίνα και το σακίδιο πλάτης που φέρεται ότι φορούσε κατά την επίθεση με το βιτριόλι εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη, που που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της. ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Επίθεση με βιτριόλι: Ποιο ερώτημα παραμένει αναπάντητο
Πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών Υπηρεσιών εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: iefimerida.gr