ΗΠΑ για την Αγία Σοφία: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει»

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία για τη διατήρηση του πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

ΗΠΑ για την Αγία Σοφία: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει»

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία για τη διατήρηση του πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει εκ νέου τη στήριξή του στη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, μόλις μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2019.

Αναβάλλεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέει ο Ερντογάν!

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Αγία Σοφία μνημείο ιδιαίτερης σημασίας και στηρίζουμε τη διατήρησή της με τρόπο που θα σέβεται την πολυθρησκευτική ιστορία της», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Έλληνες ανταποκριτές.

ΗΠΑ: H Τουρκία να σεβαστεί την πολυθρησκευτική ιστορία της Αγίας Σοφίας

Στην έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο αναφερόταν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να θέτουν το θέμα στους Τούρκους συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της Αγίας Σοφίας κατά έναν τρόπο που θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική ιστορία της.

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την ανάγνωση κορανίου στην Αγιά Σοφιά - Το βίντεο του... σόου

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση «αναφορικά με την αμερικανική πολιτική για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, τονίζεται ότι ο πρέσβης, άλλα στελέχη της πρεσβείας και των προξενικών αρχών, καθώς και επισκέπτες αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέτουν το ζήτημα σε συνεχή βάση κατά τις συναντήσεις τους με Τούρκους αξιωματούχους».

Πηγή: ΑΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας