Έτοιμη η πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη - «Η οροφή του ΜΕΤΡO» - Δείτε το βίντεο

«Θα καλωσορίζει τους χιλιάδες επιβάτες του μετρό και τους επισκέπτες της πόλης, καθημερινά», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Έτοιμη η πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη - «Η οροφή του ΜΕΤΡO» - Δείτε το βίντεο

Με ένα βίντεο και μια δήλωση του Δημάρχου, ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη μετά από οκτώ χρόνια χαιρετίζει την ολοκλήρωση των έργων και την παράδοση της πλατείας Αγίου Νικολάου στους πολίτες.

«Ουσιαστικά αποτελεί την «οροφή» του σταθμού του ΜΕΤΡΟ και θα καλωσορίζει τους χιλιάδες επιβάτες και τους επισκέπτες της πόλης, καθημερινά», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του: «Χρειάστηκαν τελικά 8 χρόνια υπομονής κι ελπίδας για να δούμε τη νέα πλατεία στο κέντρο της πόλης, που ουσιαστικά αποτελεί την «οροφή» του σταθμού του ΜΕΤΡΟ και θα καλωσορίζει τους χιλιάδες επιβάτες και τους επισκέπτες της πόλης, καθημερινά.
Η πλατεία του Αγίου Νικολάου, αποτελεί το εμβληματικό σύμβολο της Νίκαιας και ταυτίζεται με ολόκληρη την ιστορία της. Γι’ αυτό και παρά την τεράστια – ολοκληρωτική - ανάπλαση, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τα στοιχεία εκείνα που αναφέρονται στις «ρίζες» και στις μεγάλες στιγμές της πόλης μας.
Έτσι, επανατοποθετήθηκε η προτομή του Ελ. Βενιζέλου, η μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των νεκρών της Μάχης της Κοκκινιάς, ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκεται από την εποχή που χτίστηκε η εκκλησία, ο ένας από τους τέσσερις φοίνικες που φύτεψαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες όταν έφτασαν στην πόλη, προστατευμένος πλέον μέσα στην περιφραγμένη καινούρια παιδική χαρά.
Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ανάπλασε τα πεζοδρόμια και στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Εμείς, μετά την Π. Τσαλδάρη, συνεχίζουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη για την τόνωση της εμπορικής κίνησης και τη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου «Open Mall»».

Αυτό είναι το βίντεο του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.