Εξάρθρωση σπείρας με 21 συλλήψεις!

Κύκλωμα το οποίο διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Αττικής και παράλληλα διακινούσε ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Εξάρθρωση σπείρας με 21 συλλήψεις!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 21 μέλη της σπείρας. Πρόκειται για 18 Γεωργιανούς, έναν Ελληνα, έναν Ιρακινό και έναν Βούλγαρο, από 24 έως 64 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της σύστασης σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχής σ' αυτή, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκατηγορούμενοι των 21 συλληφθέντων είναι και 22 ακόμα άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι φυλακισμένα.

Όπως ανακοίνωσε, παρουσιάζοντας την υπόθεση, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, η σπείρα -η οποία δρούσε από τα μέσα του 2017 στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας- «χτυπούσε» κυρίως σπίτια σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ εμπλέκεται και σε μια ληστεία με αρπαγή, καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης των κακοποιών, σχημάτιζαν ομάδες τριών έως πέντε ατόμων, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα για να πλησιάζουν στις οικίες, τις οποίες είχαν στοχοποιήσει. Οι δράστες για να εξακριβώσουν την απουσία των ενοίκων χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων, ενώ για την είσοδό τους σε αρκετές περιπτώσεις προσποιούνταν τους πωλητές ή άλλους εργαζομένους.

Επιπλέον, βασικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα των ομάδων φαίνεται ότι είχαν οι πληροφοριοδότριες του κυκλώματος, οι οποίες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ήταν οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες κυρίως σε υπερήλικες, έδιναν, έναντι αμοιβής, πληροφορίες για την ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών εντός των οικιών.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις προμήθευαν τα μέλη της οργάνωσής τους με καλούπια κλειδιών, από πλαστελίνη ή από σαπούνι, ώστε οι δράστες να μπαίνουν εύκολα και χωρίς πρόβλημα στις οικίες που είχαν στοχοποιήσει για διάρρηξη. Η οργάνωση διέθετε τη λεία της σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους.

Πηγή: Naftemporiki.gr