Πειραιάς: Αρχίζουν τα δωρεάν θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας - Δικαιολογητικά και εγγραφή

Ξεκινούν τα δωρεάν θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στον Πειραιά

Πειραιάς: Αρχίζουν τα δωρεάν θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας - Δικαιολογητικά και εγγραφή

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.


Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021, από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και χρόνια από τον Δήμο Πειραιά μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων.


Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, σημειώνοντας πως «με την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά θα προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους, ο Δήμος Πειραιά συμβάλλει να επιτύχουν οι νέοι άνθρωποι τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν και τα όνειρά τους». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως οι μαθητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις, λέγοντας πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.


Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», καθώς μέσω αυτού όπως εξήγησε «στηρίζεται εντελώς δωρεάν, το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση, με άρτια οργάνωση, υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και στελεχωμένο από εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι βρίσκονται ενεργά στο πλευρό ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας».


Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των μαθητών στο πρόγραμμα είναι τα εξής:


Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου, εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.


Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.


Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.


Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).


Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).


Εκκαθαριστικό της εφορίας Οικονομικού έτους 2018 και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.


Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.


Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Γραφείο Εθελοντισμού, πλατεία Κοραή 1 (ισόγειο), στο τηλέφωνο 2132022660 και μέσω Email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ethelontismos@piraeus.gov.gr.