Έλεγχοι για μάσκες: «Βροχή» τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις για την εφαρμογή των μέτρων και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού. Επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Έλεγχοι για μάσκες: «Βροχή» τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε.

topontiki.gr