Ομαλή η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα η μετακίνηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην πρώτη μεγάλη έξοδο από τα αστικά κέντρα μετά την καραντίνα. Το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά και το αίτημα του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ομαλή η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εν όψει της κίνησης των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε δρόμους του εθνικού οδικού δικτύου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με αυξημένα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων και για διάφορους νησιωτικούς προορισμούς. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων, 6 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Σημειώνεται ότι τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% από 50% που ήταν έως σήμερα για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμΕΑ με τον συνοδό τους.

Μήνυμα Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων προστασίας

Μήνυμα προς τους πολίτες με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού, τώρα που η κοινωνία και η οικονομία έχει «ανοίξει».

«Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός.

Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά. Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...», σημείωσε.

Αίτημα Θεοδωρικάκου για συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας

Τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, σε επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα.

naftemporiki.gr