Το Twitter μπορεί να κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ!

Το Twitter δεν αποκλείει να μπλοκάρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν συμμορφωθεί στους κανόνες

Το Twitter μπορεί να κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ!

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Twitter δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίσει να δημοσιεύει εμπρηστικά μηνύματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς της πλατφόρμας.

Ο λογαριασμός @realDonaldTrump είναι ένας από τους 10 με τους περισσότερους ακολούθους στο Twitter (81,7 εκατομμύρια). Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει έρθει σε ρήξη με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αφού σε δύο αναρτήσεις του σχετικές με την επιστολική ψήφο μπήκε η επισήμανση «επαληθεύστε τα γεγονότα». Αμέσως μετά, το Twitter «κάλυψε» ένα μήνυμα του Τραμπ με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανόνες του επειδή «εξυμνούσε τη βία». «Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, ξεκινούν τα πυρά», έγραφε ο Τραμπ με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Ο διευθυντής της στρατηγικής δημόσιας πολιτικής του Twitter, Νικ Πικλς, σε μια ακρόασή του στο βρετανικό κοινοβούλιο, είπε ότι τα «τουίτ» του Τραμπ εξετάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα υπόλοιπα. «Κάθε φορά που αναρτάται το μήνυμα ενός χρήστη και μας επισημαίνετε, το εξετάζουμε με βάση τους κανόνες μας», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα ψηφιακά μέσα.

Οι βουλευτές ρώτησαν δύο φορές τον Πικλς αν αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του Αμερικανού προέδρου μπορεί να κλείσει, αν συνεχίσει να παραβιάζει τους κανόνες. «Όλοι οι λογαριασμοί στο Twitter υπόκεινται στους κανόνες του Twitter», απάντησε και τις δύο φορές.

Το Facebook, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχει αποφασίσει να μην επισημαίνει, ούτε να λογοκρίνει τα μηνύματα του Τραμπ, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους εργαζομένους του οι οποίοι προχώρησαν σε μια στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ