Επεισόδια και χημικά έξω από την αμερικανική πρεσβεία μετά την πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ (pics)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία μετά το τέλος της πορείας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Επεισόδια και χημικά έξω από την αμερικανική πρεσβεία μετά την πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ (pics)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία το βράδυ της Τετάρτης (3/6), λίγο μετά την πορεία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Προς το τέλος της πορείας, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Στη συνέχεια, ομάδα ατόμων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας πέταξε βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών. Κατά τα επεισόδια, η πορεία έσπασε στα δύο με διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Αθήνα και άλλους προς την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τουλάχιστον 3.000 άτομα έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης προς συμπαράσταση στους εξεργερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με σύνθημα «Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόσκληση στις διαδηλώσεις που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία και τα επεισόδια:

Πηγή: in.gr