Το κορεό της νίκης χάρη στον Ολυμπιακό (vid)

Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής, με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού, πήρε το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το κορεό της νίκης χάρη στον Ολυμπιακό (vid)

Το θέμα πάνω στο οποίο δούλεψαν η κινηματογραφική ομάδα και οι μαθητές υπό την επίβλεψη των καθηγητών Νεοκλή Λεμονίδη, Ειρήνη Πίτατζη, ήταν "No smoking story". Στο γύρισμα της ταινίας σημαντική υπήρξε η συμβολή του Ολυμπιακού ο οποίος έκανε δώρο το κορεό στο σχολείο.

Είναι η τρίτη φορά που ένα βίντεο της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής παίρνει την πρωτιά σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Οι συντελεστές της ταινίας ευχαρίστησαν: Την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία και το Υπουργείο Παιδείας για την ευκαιρία που δίνουν στους νέους να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα υγείας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η διάκριση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το σχολείο μας, καθώς στην υλοποίηση αυτού του βίντεο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του.

Στο άκουσμα του θέματος, είπε, η Μαρία Βουκουβάλα, μαθήτρια, σκεφτήκαμε να στείλουμε ένα μήνυμα κατά του καπνίσματος όλοι μαζί, "δυνατά", όπως το πάθος των φιλάθλων μιας ομάδας, φτιάχνοντας το κορεό. Γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα καταστρέφει όλα τα όργανα του ανθρώπου. Επιλέξαμε όμως την καρδιά ως σύμβολο αγάπης για την ζωή».