Εισαγωγέας κοκαΐνης σε φορτία …σπαραγγιών ο 47χρονος δολοφονηθείς στην Βούλα

Έκανε εισαγωγή κοκαΐνης από την Κολομβία στην Αμβέρσα ο δολοφονηθείς στην Βούλα με το ψεύτικο όνομα Γιώργος Χριστόφορος.

Εισαγωγέας κοκαΐνης σε φορτία …σπαραγγιών ο 47χρονος δολοφονηθείς στην Βούλα

Ενας από τους πλέον δραστήριους εισαγωγείς κοκαΐνης από την Κολομβία στην Αμβέρσα του Βελγίου θεωρείτο από τις διεθνείς αρχές ο 47χρονος Βελγος Κ.W (από την πόλη Βιλβόρντε της συγκεκριμένης χώρας) που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Βούλα!

Ο 47χρονος είχε καταδικασθεί -σύμφωνα με «το Βήμα»- το 2014 σε φυλάκιση 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για ξέπλυμα χρήματος. Φέρεται ότι στο όνομά του, όπως και με συγγενικό του πρόσωπο, να είχε κι αρκετές off shore εταιρείες με έδρα στο Βέλγιο, στη Μ. Βρετανία κι αλλού.

Ενας από τους πλέον δραστήριους εισαγωγείς κοκαΐνης από την Κολομβία στην Αμβέρσα του Βελγίου θεωρείτο από τις διεθνείς αρχές ο 47χρονος Βελγος Κ.W (από την πόλη Βιλβόρντε της συγκεκριμένης χώρας) που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Βούλα!

Off shore εταιρείες

Ο 47χρονος είχε καταδικασθεί -όπως αποκαλύπτει «το Βήμα»- το 2014 σε φυλάκιση 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για ξέπλυμα χρήματος. Φέρεται ότι στο όνομά του, όπως και με συγγενικό του πρόσωπο, να είχε κι αρκετές off shore εταιρείες με έδρα στο Βέλγιο, στη Μ. Βρετανία κι αλλού.

Ομως κατόρθωσε να αποφυλακισθεί και τη τελευταία τριετία ήταν στην χώρα μας όπου εμφανιζόταν ως έμπορος ξύλων και τροφίμων. Χρησιμοποιώντας και ταξιδιωτικά έγγραφα με το ψεύτικο όνομα «Γιώργος Χριστόφορος» και φερόταν γεννηθείς το 1976.

Mεταφορές ανανά, σπαραγγιών ή δομικών υλικών

Ο 47χρονος που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από επιβάτες μοτοσικλέτας έξω από το σπίτι του στην οδό Δωδεκανήσου στην Βούλα, είχε κατηγορηθεί μαζί έναν 55χρονο Βελγο μεγαλέμπορο κοκαΐνης, επίσης με έδρα στην Αμβέρσα. Οι δύο αλλοδαποί διακινητές δημιούργησαν εταιρείες μεταφορών στη Νότια Αμερική, οργάνωναν υποτιθέμενες νόμιμες μεταφορές ανανά, σπαραγγιών ή δομικών υλικών τα οποία χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμα μεταφοράς κοκαΐνης κι άλλων ναρκωτικών ουσιών . Χρησιμοποιώντας ως προσωπικό εργαζόμενους σε εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων στην Αμβέρσα.

Κλοπή 22 τόνων χαλκού

Σύμφωνα με αναφορές ξένων διωκτικών αρχών ο 47χρονος μαζί με τον συνεργό του είχαν επιχειρήσει να εισαγάγουν από τον Παναμά έναν τόνο κοκαΐνης και οργάνωσαν μια άλλη μεταφορά εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από το Περού. Από τη Βενεζουέλα, πραγματοποιήθηκε μεταφορά 400 κιλών ναρκωτικών ενώ υπήρχαν υπόνοιες εμπλοκής τους σε εισαγωγή 3,8 τόνων κάνναβης, επίσης από τη νότιο Αμερική. Επίσης ο συνεργός του δολοφονηθέντα στην Βούλα είχε κατηγορηθεί το 2008 για κλοπή 22 τόνων χαλκού. Ο συγκεκριμένος διακινητής -συνεργός του δολοφονηθέντα στην Βούλα- συνελήφθη τελικώς στην Ισπανία τον Αύγουστο του 2016.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για να διαλευκάνουν το άγριο έγκλημα εξετάζουν κάμερες κυκλοφορίας και προχωρούν σε άρσεις απορρήτου συνομιλιών ενώ επιχειρούν ν’ αντλήσουν πληροφορίες από διεθνείς διωκτικές αρχές.

Η δολοφονία στο Νέο Κόσμο

Παραμένει άγνωστο αν η δολοφονία του 47χρονου στην Βούλα έχει σχέση με την δολοφονία το καλοκαίρι του 2017 στον Νέο Κόσμο ενός 56χρονου Βέλγου που διαπιστώθηκε ότι είχε έλθει στην χώρα μας για να συναντηθεί με μέλη της αλβανικής μαφίας.Ο 56χρονος, περίπου μία ώρα πριν τη δολοφονία του στις, 16 Ιουνίου 2017, είχε λάβει sms, που έγραφε τη διεύθυνση και την ώρα που θα συναντούσε τρεις Αλβανούς στο Νέο Κόσμο. Ο αποστολέας ήταν 32χρονος ο οποίος συνελήφθη το 2019 στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ήταν μέλος αλβανικής μαφίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν αποφασιστεί το σχέδιο δολοφονίας του Βέλγου, ο 32χρονος είχε απαγάγει αδελφικό φίλο και συνεργάτη του, στην προσπάθειά του να πάρει πίσω λεφτά που χρώσταγε ο 56χρονος Βέλγος σε καρτέλ ναρκωτικών. Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε το 2019 από την ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι διεθνείς διωκτικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι σε πόλεις του Βελγίου(ΣΣ όπως η Αμβέρσα, το Ρότερνταμ κι αλλού) έχουν έδρα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, τσιγάρων, πολυτίμων λίθων κλπ. Μερικοί εξ αυτών των εμπλεκομένων στα κυκλώματα αυτά -πολλοί βελγικής, ολλανδικής τουρκικής αλλά κι ελληνικής καταγωγής – έχουν δώσει παλαιότερα παρόν στην χώρα μας.

Πηγή: tovima.gr