Χάρρυ Κλυνν: Η απώλεια του γιου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια

Από το 2006 ζούσε στην γενέτειρα του την Καλαμαριά. Βαθιά πολιτικοποιημένος, τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ένα προσωπικό μπλογκ το οποίο ενημέρωνε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Χάρρυ Κλυνν: Η απώλεια του γιου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια

Δύο χρόνια μετά την απώλεια του γιου του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο Χάρρυ Κλυνν «έφυγε» σήμερα Δευτέρα σε ηλικία 78 χρόνων.

Ο χαμός του γιου του ήταν ένα βάρος ασήκωτο για τον αγαπημένο κωμικό. Χαρακτηριστική σκηνή, ήταν η στιγμή που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την πομπή ως την ταφή.

Η κατάσταση της υγείας, που ήταν ήδη επιβαρυμένη, δεν του το επέτρεψε. Οι δικοί του άνθρωποι, τον είχαν οδηγήσει αμέσως εκτός ναού και τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο της οικογένειάς του, όπου φόρεσε αμέσως την μάσκα οξυγόνου.

Ο γιος του πέθανε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου του 2016, σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο τόσο στη μουσική όσο και στο σινεμά, δύο χώρους τους οποίους υπηρέτησε πιστά και με πάθος. Ροκ στην ψυχή, ο ιδρυτής του συναυλιακού χώρου Gagarin 205, ισχυρή προσωπικότητα, ταλαντούχος, εναλλακτικός, ευαίσθητος. Πάλευε εννιά μήνες με τον καρκίνο.

Η ανάρτηση του Χάρρυ Κλυνν για την απώλεια του γιου του

Τα τελευταία χρόνια στην Καλαμαριά

Από το 2006 ο Χάρρυ Κλυνν ζούσε στην γενέτειρα του την Καλαμαριά. Βαθιά πολιτικοποιημένος, τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ένα προσωπικό μπλογκ (http://harryklynn.blogspot.gr/) το οποίο ενημέρωνε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το τελευταίο του post είχε να κάνει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η ανάρτηση έγινε στις 16 Μαΐου.

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς

Στις εκλογές του 2006 η ΝΔ στήριξε για πρώτη φορά τον Χάρρυ Κλυνν στις δημοτικές εκλογές της Καλαμαριάς. Ο καλλιτέχνης είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος όπου οι γαλάζιοι δεν είχαν ελπίδες εκλογής. Έτσι ενσυνείδητα είχαν επιλέξει τον προερχόμενο από την Αριστερά καλλιτέχνη, ο οποίος πήρε 38%, αλλά έχασε από τον Χριστόδουλο Οικονομίδη που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και κέρδισε τη μάχη με 45% από τον πρώτο γύρο, καθώς τότε οι δήμαρχοι εκλέγονταν με 42%. Επακολούθησε μια νέα υποψηφιότητα του Χάρρυ Κλυνν και το 2010, την οποία στήριξε υπογείως η ΝΔ που τη δεύτερη φορά δεν τα πήγε τόσο καλά αφού έλαβε 22%.

Ο Χάρρυ Κλυνν και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελευταία χρόνια ο Χάρρυ Κλυνν είχε ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν μάλιστα προχωρημένες συζητήσεις για να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των πολιτικών ανοιγμάτων που επιχειρούσε ήθελε να τον κατεβάσει τόσο το 2012 όσο και το 2015 ως υποψήφιο βουλευτή, όμως στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, διαφώνησαν. «‘Ή αυτός ή εμείς,» ήταν το τελεσίγραφο που έστειλαν τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης προς την Κουμουνδούρου. Έτσι ο Χάρρυ Κλυν κόπηκε από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αύγουστο του 2017 η εφημερίδα «Αυγή» ανακοίνωνε ότι θα είναι το νέο μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά οι αντιδράσεις ήταν τόσο πολλές και έντονες που η απόφαση ανατράπηκε. Έτσι ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε και πάλι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: topontiki.gr