Πώς αφαιρούνται εύκολα οι γρατσουνιές από την οθόνη του κινητού

Τέσσερα σπιτικά υλικά για να αφαιρούμε τις γρατσουνιές από την οθόνη του κινητού: ταλκ, οδοντόπαστα, σόδα και λάδι.

Πώς αφαιρούνται εύκολα οι γρατσουνιές από την οθόνη του κινητού

Έχει συμβεί σε όλους να γρατσουνιστεί η οθόνη του κινητού είτε από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο είτε από πέσιμο στο έδαφος. Και τότε τι κάνουμε;

Μια λύση είναι να τρέξουμε σε κάποιο κατάστημα που κάνει σέρβις, μια κίνηση που φυσικά θα έχει αντίκτυπο στην τσέπη μας.

Υπάρχει ωστόσο και μια λύση που δεν στοιχίζει τίποτα. Αρκεί να υπάρχουν στο σπίτι τα παρακάτω τέσσερα υλικά (και σε όλα τα σπίτια υπάρχουν).

Ταλκ

Κάνει για το... μωρό αλλά και για το κινητό. Ανακατεύουμε λίγο νερό με ταλκ. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό, μαλακό πανί και με κυκλικές κινήσεις τρίβουμε τα σημεία της οθόνης που έχουν γρατσουνιές.

Οδοντόπαστα

Δεν είναι μόνο για τα δόντια! Βάζουμε λίγη οδοντόπαστα σε ένα καθαρό πανάκι.
Τρίβουμε απαλά και με κυκλικές κινήσεις την οθόνη όπου υπάρχει γρατσουνιά. Σκουπίζουμε με ένα νωπό πανάκι για να φύγει η οδοντόπαστα.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε δύο μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος νερό. Το μείγμα το απλώνουμε σε ένα καθαρό, μαλακό πανί και τρίβουμε -πάντα απαλά και με κυκλικές κινήσεις- τα σημεία της οθόνης με τις γρατσουνιές. Στη συνέχεια περνάμε την οθόνη με ένα νωπό πανάκι για να αφαιρέσουμε το μείγμα.

Λάδι

Δεν είναι ανάγκη να είναι και... παρθένο. Μια μικρή σταγόνα πάνω στις γρατσουνιές και λίγο τρίψιμο αρκεί για να φέρει πρόχειρο αποτέλεσμα.

Εννοείται ότι πριν ξεκινήσουμε τον καθαρισμό απενεργοποιούμε το τηλέφωνό μας και έχουμε καλύψει τις θύρες.