«Χριστός Ανέστη» σήμερα με κόσμο στις εκκλησίες, 37 μέρες μετά την «Ανάσταση της καραντίνας»

Την Τρίτη (26/5) τα μεσάνυχτα θα τελεστεί στις εκκλησίες παρουσία πιστών το «Χριστός Ανέστη».

«Χριστός Ανέστη» σήμερα με κόσμο στις εκκλησίες, 37 μέρες μετά την «Ανάσταση της καραντίνας»

Την Τρίτη 26 Μαΐου, τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση της εορτής του Πάσχα, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον κορονοϊό.

Η λειτουργία θα λάβει χώρα στις 00:00, παρουσία των πιστών, κάτι το οποίο δεν είχε επιτραπεί στις 19 Απριλίου, ημέρα εορτής του φετινού Πάσχα κατά το ημερολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του νέου ιού.

Γι’ αυτό τον λόγο, η πανηγυρική αναστάσιμη λειτουργία είχε μεταφερθεί για αύριο.

Εγκύκλιος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Σε αυτό το πλαίσιο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί, εξάλλου, τις Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, όπως μεταδίδει τοorthodoxianewsagency.gr.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει και ιερουργήσει κατά την Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και η Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.