Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Η δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης Άντριαν Χιλ, το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας. 

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Η δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας

Η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του Covid-19 έχει μόλις 50% πιθανότητες επιτυχίας, καθώς η επιδημία φαίνεται να εξασθενεί ταχέως στη Βρετανία, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ένας από τους καθηγητές που ηγείται της ανάπτυξής του.

Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης, το οποίο συνεργάζεται με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου, δήλωσε ότι μια επερχόμενη δοκιμή, με τη συμμετοχή 10.000 εθελοντών, απειλείται να μην έχει «κανένα αποτέλεσμα» λόγω της χαμηλής μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα.

«Είναι μια κούρσα ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο Χιλ στη βρετανική εφημερίδα. «Προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα».

Το πειραματικό εμβόλιο γνωστό ως ChAdOx nCoV-19, είναι ένα από τα πρωτοποριακά στην παγκόσμια κούρσα που προστατεύει ενάντι στον νέο κορονοϊό. Η ομάδα του Χιλ ξεκίνησε δοκιμές σε πρώιμο στάδιο σε ανθρώπους τον Απρίλιο, μια από τις λίγες που έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ