Ενώσεις Ποντίων: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης»

Οι διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης εξέφρασαν απερίφραστα καταδίκη τους για την χυδαία επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ενώσεις Ποντίων: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης»

Οι τρεις ποντιακές ενώσεις που διοργάνωσαν την χθεσινή εκδήλωση καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα που αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, με θύμα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Οι πρόεδροι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ επεσήμαναν πως οι δράστες της επίθεσης δεν ανήκουν στον χώρο των ποντιακών ενώσεων, ενώ σημείωσαν πως μέλη της οργανωτικής επιτροπής τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο από το πλήθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.


Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο».