Ο υπόδικος, Ηλίας Κασιδιάρης, ιδρύει νέο κόμμα (vid)

Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς να ξεφύγει από την ακροδεξιά ρητορεία του.

Ο υπόδικος, Ηλίας Κασιδιάρης, ιδρύει νέο κόμμα (vid)

Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιαδιάρης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο υπόδικος πολιτικός, μετά το οριστικό διαζύγιο με τον "φύρερ" της οργάνωσης και πολιτικό του μέντορα Νίκο Μιχαλολιάκο ανήγγειλε την ίδρυση του "νέου κόμματος Ελλήνων, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του "θα αντιταχθεί στο βρώμικο πολιτικό σύστημα".

Κάλεσε σε μαζική εγγραφή στα μητρώα του νέου φορέα και τόνισε ότι η διαφωνία του με τη Χρυσή Αυγή είναι πλήρης αφού δεν έγινε αποδεκτό το σχέδιο ριζική αναδιοργάνωσης που πρότεινε.

Σε μία επίδειξη ακροδεξιάς ρητορείας ο Κασιδιάρης τόνισε ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση και ότι άγνωστοι έχουν σχεδιάσει γι' αυτήν πρόγραμμα εγκαθίδρυσης νέου πληθυσμού.

Κατά το βαρύ κατηγορητήριο ο Κασιδιάρης «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης της Χρυσής Αυγής ενώ εθεωρείτο ως ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα μάλιστα "ο Κασιδιάρης έκανε μαθήματα ιδεολογικά, μας έλεγε για την περίφημη “σπορά των ηττημένων”, είχαμε το σύνθημα “Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”.

πηγή: news247.gr