Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ιταλία

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων είχαμε στην Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 226.699. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.169. Παράλληλα, 129.401 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 225.886 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.007 άνθρωποι ενώ 127.326 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 162 άνθρωποι και καταγράφηκαν 813 νέα κρούσματα. 2.075 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 716 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.991 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 54.422 ανθρώπους έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε με 362 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει αύξηση και ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 63 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 75 λιγότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Μετά από τα ενθαρρυντικά στοιχεία των δυο περασμένων ημερών, ο σημερινός απολογισμός δείχνει ότι η πτωτική τάση των κρουσμάτων και των θανάτων δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει να εξακριβωθεί, τώρα, και με τα στοιχεία των επόμενων ημερών, αν η αύξηση αυτή οφείλεται στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία άρχισε, στην Ιταλία, πριν δυο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού απ’ την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και τις περιφέρειες της χώρας προβλέπουν ότι αν οι μολύνσεις αυξηθούν, θα πρέπει να υιοθετηθούν και πάλι νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι "υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία" και "η χώρα μειώνει τους περισσότερους περιορισμούς, αλλά εγγυάται την ασφάλεια κάθε εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ