Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε άσκηση βίας.

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης βίας σε βάρος δημοσιογράφου, κατά πέντε ανδρών της ασφάλειας του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διώκεται για ηθική αυτουργία στις πράξεις των υπαλλήλων του. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και εις βάρος του εκδότη της οικονομικής εφημερίδας, Αντώνη Πίκουλα, στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της συνέργειας.

Η υπόθεση για την οποία έγινε έρευνα αφορά στις καταγγελίες του δημοσιογράφου, Πάρη Κουρτζίδη, περί απαγωγής του έξω από το ξενοδοχείο Hilton τον Μάρτιο του 2018 από άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η εισαγγελία διενήργησε έρευνα και από αυτήν προέκυψε ότι σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε βία από πέντε δράσεις προκειμένου να τους ακολουθήσει στην εφημερίδα του Αντώνη Πίκουλα και να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη.

Από την έρευνα που έχει γίνει δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να θεμελιώνουν την πράξη της αρπαγής που κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, ενώ όλοι εμπλεκόμενοι που έδωσαν εξηγήσεις αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που το κατήγγειλε έγινε το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον εκδότη, Αντώνη Πίκουλα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν, με απευθείας κλήση, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.