Ακτή Βουλιαγμένης: Πόσο θα είναι τελικά το εισιτήριο για την παραλία

Η Ακτή Βουλιαγμένης ανοίγει τις πόρτες της, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Ακτή Βουλιαγμένης: Πόσο θα είναι τελικά το εισιτήριο για την παραλία

Έντονο φαίνεται πως ήταν το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για το καθεστώς λειτουργίας της οργανωμένης πλαζ Ακτή Βουλιαγμένης κατά το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) που έχει στη διαχείρισή της την Ακτή Βουλιαγμένης “η μέγιστη χωρητικότητα της Ακτής Βουλιαγμένης, υπό τις παρούσες συνθήκες, ορίζεται στα 1.500 άτομα” ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική, που σημαίνει ότι το ενιαίο εισιτήριο εισόδου στην πλαζ για Σαββατοκύριακα και καθημερινές θα είναι 5€.

Κορoνοϊός και καύσωνας: Το μεγάλο ψέμα και οι οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

Για τους δημότες από τη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης θα ισχύει τιμή εισόδου 2€, παιδιά ως 6 ετών δεν θα πληρώνουν εισιτήριο και βέβαια θα ισχύουν οι γνωστές από πέρσι μειώσεις σε συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων (μαθητές, πολύτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, ανέργους κ.λπ. – δείτε τον σχετικό τιμοκατάλογο).

Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της Ακτής, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν χρεώνονται χωριστά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους κατά μήκος της παραλίας θα αναπτυχθούν περίπου 650 ομπρέλες και 1.500 ξαπλώστρες.

Τα σχέδια ωστόσο της διοίκησης της ΕΤΑΔ ήταν, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, διαφορετικά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου. Ο ίδιος δήλωσε ότι επρόκειτο το εισιτήριο να αυξηθεί ενώ παράλληλα θα έμπαινε χρονικός περιορισμός για την παραμονή των λουόμενων στην ακτή. «Είναι αυτό που λέμε “ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις”. Μια δημόσια επιχείρηση, με την επίκληση ενός καλού σκοπού (σ.σ.: των μέτρων για τον κορονοϊό), έρχεται και διπλασιάζει ουσιαστικά το εισιτήριο.

Έχουμε μιλήσει και με το Υπουργείο Ανάπτυξης, με την προεδρία της Κυβέρνησης, με τους πάντες. Και θεωρούμε ότι αυτοί που το έχουν σκεφτεί αυτό πρέπει να το επαναξιολογήσουν και να μην εκθέσουν την κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο» είπε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας: «Αυτό λέγεται αισχροκέρδεια. Δεν πρέπει να γίνει!».

Πηγή: nou-pou