Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια η ποινή στους δυο κατηγορούμενους

Ισόβια ζήτησε η εισαγγελέας να επιβληθούν στους κατηγορούμενους και ισόβια αποφάσισε το δικαστήριο για τον ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της Ελένης Τοπαλούδη.

 

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια η ποινή στους δυο κατηγορούμενους

Κανένα ελαφρυντικό για τους δράστες της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν αναγνώρισε η εισαγγελέας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρυχθούν και οι δύο ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Ξεχωριστά ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό. Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν» είπε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ζήτησε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τους δυο κατηγορούμενους. Κι ακόμη κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Το δικαστήριο, που συσκέφθηκε, επέβαλε ισόβια ομόφωνα στους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Επίσης επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 ετών στον καθένα για τον βιασμό της.