Λάρισα: Επεισόδια στον οικισμό των Ρομά για τα 35 κρούσματα

Νέα ένταση σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς οι 35 Ρομά που είναι θετικοί στον κορονοϊό, αρνούνται να μεταβούν στην ειδική δομή που έχει δημιουργηθεί. 

Λάρισα: Επεισόδια στον οικισμό των Ρομά για τα 35 κρούσματα

Επεισόδια έχουμε αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς οι 35 Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αρνούνται να επιβιβαστούν στο λεωφορείο της που θα τους μεταφέρει στην ειδική δομή που έχει δημιουργηθεί στην ΑΡΩΓΗ. Αυτή την ώρα καταφθάνουν 2 πυροσβεστικά οχήματα καθώς έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους, ενώ καταφθάνουν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr από το πρωί υπάρχει αναστάτωση στον οικισμό και άρνηση να υπακούσουν στις εντολές για νέες δειγματοληψίες, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των νέων κρουσμάτων, από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από τον οικισμό μετά τα επεισόδια.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πάντως με δηλώσεις του νωρίτερα ανάφερε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στη Λάρισα. Σημειώνεται πως καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας χτύπησε χθες (15/5), μετά και τους σαρωτικούς ελέγχους στους οποίους προχώρησε ο ΕΟΔΥ. Μετά από 637 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας, προέκυψαν 35 θετικά κρούσματα.

Δείτε το βίντεο του Larisanet.gr από τα επεισόδια:

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης η περιοχή

Επίσης μετά από συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως:

Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες.
  • Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια
  • Αύριο 15/05/2020 οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Πηγή: in.gr