Πειραιάς: Διαγραμμίσεις και διαβάσεις σε κεντρικούς δρόμους (vid)

O Δήμος Πειραιά προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στους δρόμους της πόλης. Διαγραμμίσεις στις διαβάσεις, σε διασταυρώσεις, αλλά και έξω από σχολικές μονάδες.

Πειραιάς: Διαγραμμίσεις και διαβάσεις σε κεντρικούς δρόμους (vid)

Ο Δήμος Πειραιά υλοποίησε τις προηγούμενες ημέρες μια σειρά διαγραμμίσεων στις διαβάσεις κεντρικών δρόμων, σε διασταυρώσεις, καθώς και έξω από σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο των έργων που πραγματοποιεί για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο περιελάμβανε διαγραμμίσεις στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στις οδούς Αφεντούλη, Τζαβέλα, Κλεισόβης, Γ. Θεοτόκη, Λεωφ. Χατζηκυριακού μπροστά από τα Δημοτικά Σχολεία: 32ο και 48ο και το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, καθώς και στη διασταύρωση Αγ. Δημητρίου και Σαλαμίνος μπροστά από τα Νηπιαγωγεία : 27ο και 51ο, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία : 9ο και 11ο .

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά, ήδη σχεδιάζει το επόμενο πρόγραμμα διαγραμμίσεων σε σημεία της πόλης που χρήζουν παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε σε μια ακόμα παρέμβαση στους δρόμους της πόλης, διαγραμμίζοντας διαβάσεις σε κεντρικούς δρόμους, καθώς και έξω από σχολεία, για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης για τους πεζούς. Με τις ασφαλτοστρώσεις που ολοκληρώνουμε σε όλες τις Δημοτικές μας Κοινότητες, με τις νέες διαγραμμίσεις, με τις αναπλάσεις πεζοδρομίων, στις οποίες είχαμε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τις 3.500 νέες πινακίδες με την ονομασία των οδών που τοποθετήσαμε σε όλη την πόλη, αναβαθμίζουμε το οδικό μας δίκτυο, κάνοντάς το περισσότερο φιλικό, λειτουργικό και ασφαλές».

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πειραιά υλοποίησε πρόγραμμα διαγραμμίσεων δίνοντας έμφαση σε δρόμους στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές της πόλης μας. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς ο Πειραιάς είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με άπειρες διαβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, φτιάχνουμε νέες διαβάσεις ή επαναδιαγραμμίζουμε παλαιότερες, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία για τους πεζούς στην πόλη μας».

Πηγή: pireauspress