Gov.gr: «Παραδίδει» δωρεάν μαθήματα υπολογιστών (vid)

Δωρεάν βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην ηλεκτρονική τους επικοινωνία μπορούν να αποκτήσουν οι πολίτες μέσα από το gov.gr

Gov.gr: «Παραδίδει» δωρεάν μαθήματα υπολογιστών (vid)

H νέα πλατφόρμα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην ηλεκτρονική τους επικοινωνία και εξυπηρέτηση.

Tα «μαθήματα» γίνονται με επίσκεψη στο gov.gr επιλέγοντας το πεδίο «Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών». Τα μαθήματα είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά και το ένα τρίτο είναι βασικού επιπέδου.

Eδώ τα δωρεάν μαθήματα

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, αυτό γίνεται «για να μην μείνει κανένας πολίτης χωρίς δεξιότητες στον τομέα αυτό».

Στην πρώτη έκδοση προσφέρονται πάνω από 1.500 ώρες εκπαιδευτικού υλικού, σε περίπου 150 μαθήματα, που έχουν κατηγοριοποιηθεί σε 30 θεματικές ενότητες.

Το υλικό θα εμπλουτίζεται και θα μπαίνουν και καινούργια μαθήματα στην πλατφόρμα, αλλά και μέσω ενός εργαλείου θα διαπιστώνεται το επίπεδο του χρήστη, ώστε ανάλογα να του προτείνονται διάφορα «μαθησιακά μονοπάτια».