Χαρδαλιάς για πλατείες: «Φέρονται λες και αντιστέκονται σε κάτι - Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις» (vids)

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας σε ό,τι έχει να κάνει με την κρίση του κορονοϊού, ενώ σχολίασε τον συνωστισμό στις πλατείες αλλά και στις παραλίες.

Χαρδαλιάς για πλατείες: «Φέρονται λες και αντιστέκονται σε κάτι - Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις» (vids)

Αύριο κάνουμε ένα ακόμη βήμα, το δεύτερο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνησης της οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η επιτυχία αυτού του βήματος εξαρτάται από τη σωστή τήρηση των κανόνων λειτουργίας.

Αφού αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως από αύριο επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε πως αύριο ανοίγουν και τα σχολεία για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, επαναλαμβάνοντας τους κανόνες ασφαλείας για μαθητές και προσωπικό.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό και πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα συμβεί σε 15 ημέρες και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Για όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες και άλλους χώρους σαν να μη συμβαίνει τίποτε, τους ζήτησε να προσέξουν γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

«Μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα. Αντικατοπτρίζουν ότι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας.

«Θέλω να μιλήσω για την κατάσταση στις πλατείες, προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση σε κάτι λες και αντιστέκονται σε κάτι. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού.

Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν το σημαντικότερο στην καθημερινότητά μας. Ετσι θα μείνουμε ασφαλείς», επισήμανε.