Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 401 ετών για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών και πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, συνελήφθη εκ νέου με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών, για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί συνελήφθη ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης (κατά τον νόμο εκτιτέα τα 25) για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών, ωστόσο βγήκε ελεύθερος από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ειδικότερα, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, συνελήφθη το μεσημέρι, με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή του. Ο όρος που παραβίασε ήταν ότι δεν διέμενε στην διεύθυνση που ειχε δηλώσει.

Η αποφυλάκιση του Σειραγάκη είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου από τις φυλακές Γρεβενών, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να ασκηθεί ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος.

Ήδη τα σχετικά έγγραφα τού διαβιβάζονται και κινούνται οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο, ο εισαγγελέας σε αυτό το στάδιο μπορεί μέσα σε έναν μήνα να ασκήσει έφεση (η προθεσμία λήγει στις 22/5), ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ποιος είναι ο Νίκος Σειραγάκης

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη. O κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής.

Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στη φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.

naftemporiki.gr