Γιορτή της μητέρας 2020: Μπουκέτα λουλουδιών με γάντια και αντισηπτικό!

Εκτός από λουλούδια εποχής στα μπουκέτα που προορίζονται για δώρα στη Γιορτή της Μητέρας περιλαμβάνονται ζευγάρι γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό!

Γιορτή της μητέρας 2020: Μπουκέτα λουλουδιών με γάντια και αντισηπτικό!

«Ανάσα» φαίνεται να παίρνουν τα ανθοπωλεία ενόψει της Γιορτής της Μητέρας την Κυριακή 10 Μαΐου, με πολλές παραγγελίες και κρατήσεις να έχουν ήδη δρομολογηθεί. Για την ασφάλεια μάλιστα της πολύτιμης παραλήπτριας, της μητέρας, αρκετοί από εκείνους που κάνουν παραγγελία φροντίζουν ώστε το μπουκέτο, εκτός από λουλούδια εποχής να περιλαμβάνει ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό.

Γιορτή της μητέρας 2020: Πότε πέφτει φέτος

«Μας κάνει εντύπωση που έρχονται για να παραγγείλουν μια ανθοδέσμη ή μια γλάστρα για τη Γιορτή της Μητέρας και φέρνουν μαζί τους για να βάλουμε στο πακέτο γάντια και αντισηπτικό, ώστε να είναι σίγουροι ότι είναι ασφαλής όποιος το παραλάβει», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανώλης Σύλλης, ανθοπώλης και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σύλλη, στη φετινή Γιορτή της Μητέρας αναμένεται να καταγραφεί αύξηση στις πωλήσεις και τις αποστολές, καθώς η αναγκαστική φυσική απόσταση εντείνει την ανάγκη για αναζήτηση άλλων τρόπων επικοινωνίας. Έτσι, η ανθοδέσμη και η γλάστρα φαίνεται ότι θα αντικαταστήσουν τις αγκαλιές και τα φιλιά στις μαμάδες. Η Γιορτή της Μητέρας «είναι παραδοσιακά από τις καλύτερες μέρες του χρόνου για τον κλάδο των ανθοπωλών», σημειώνει ο κ. Σύλλης. Ιδιαίτερα φέτος, ύστερα από ενάμιση μήνα που -λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη του νέου κορονοϊού, παρέμειναν κλειστά- ο κλάδος περιμένει να ανεβάσει ρυθμούς καθώς διανύουμε την καλύτερη εποχή για τα λουλούδια και τα φυτά.

Τριαντάφυλλα και ρίγανη

Πρωταγωνιστής στις περισσότερες ανθοδέσμες είναι παραδοσιακά το τριαντάφυλλο, αλλά τα ανθοπωλεία είναι γεμάτα χρώματα και αρώματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που παραμένουμε περισσότερο στο σπίτι, προτίμησαν φέτος να στείλουν αντί για λουλούδια, κάποιο αρωματικό φυτό, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο ή θυμάρι, ώστε να "πιάσουν τόπο"», εξηγεί ο κ. Σύλλης.

Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την προ-κορονοϊού εποχή κι έτσι μπορεί να βρει κάποιος μια μικρή ανθοδέσμη ή κάποιο αρωματικό φυτό από τρία ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ