Τσιόδρας - Για ποια αθλήματα λέει: «δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε»

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας για τις προπονήσεις, τα αθλήματα, αλλά και τις παραλίες.

Τσιόδρας - Για ποια αθλήματα λέει: «δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε»

Οι ατομικές προπονήσεις, οι επαγγελματίες αθλητές, αλλά και οι παραλίες απασχόλησαν τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη χθεσινή ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε αρχικά για τον στίβο. «Φυσικά και δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου», είπε αρχικά και εξήγησε: «Υπάρχουν αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως οι πολεμικές τέχνες και το τζούντο για παράδειγμα. Εκεί, λοιπόν, υπάρχει θέμα και νομίζω δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε πέραν του επιπέδου της ατομικής άθλησης, της προπόνησης διατηρώντας φυσικές αποστάσεις, κάτι που ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες και φυσικά και για το στίβο ο οποίος δεν έχει σωματική επαφή».

Τι είπε για τις παραλίες

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε και για τον διαχωρισμό ανάμεσα σε οργανωμένες και μη παραλίες. Δηλαδή την πρόταση να μείνουν κλειστές οι οργανωμένες παραλίες και όχι οι ελεύθερες,

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξήγησε πως η πρόταση που έγινε και συζητήθηκε, είχε κυρίως επιδημιολογική σημασία.

«Η πατρίδα μας έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα παραλιών για να το εκμεταλλευτεί ο κόσμος. Θεωρώ ότι εκεί αυτό που προτάθηκε και συζητήθηκε είχε σημασία επιδημιολογική. Δηλαδή, όχι ο ανοιχτός χώρος, που δεν μας ενοχλεί βέβαια, είτε είναι οργανωμένη, είτε ανοργάνωτη παραλία, αλλά οι ευκαιρίες συνωστισμού, ότι δεν θα υπήρχε λειτουργία καταστημάτων εστίασης στις περιοχές αυτές τα οποία ευνοούν το συγχρωτισμό. Και με αυτό το σκεπτικό νομίζω συζητήθηκαν οι οργανωμένες έναντι των ανοργάνωτων παραλιών. Θεωρώ ότι αυτό σιγά-σιγά, αν πάμε καλά θα ξεπεραστεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκεί».